BÉT

Az OTP Bank tőkét emelt ukrán leánybankjánál

Az ukrán cégbíróság bejegyezte az OTP Bank JSC ukrán leánybanknál történt tőkeemelést. Az ukrán leánycég jegyzett tőkéje a tavaly májusi 3 668 186 135 hrivnyáról (1 hrivnya 11,65 forint) 6 186 023 111 hrivnyára emelkedett.

2016.01.25 18:19MTI

Az OTP ukrán operációja a magyar tulajdonos tavalyi első három negyedévi tőzsdei jelentése szerint masszívan veszteséges a növekvő kockázati költségek miatt. Az ukrán bankcsoport IFRS szerinti saját tőkéje 2015-ben a harmadik negyedév végén mínusz 44,5 milliárd forint volt.

Az ukrán leánybank a krími és kelet-ukrajnai kitettségek kapcsán képzett kockázati költség eredményre gyakorolt negatív hatásával korrigálva 2015 harmadik negyedévében 17,5 milliárd forintos negatív eredményt produkált, ezzel a kilenchavi korrigált veszteség meghaladta a 27 milliárd forintot. A menedzsment a negyedik negyedévben továbbra is magas kockázati költséggel számolt Ukrajna esetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.