Autóipar

Kigurul Japánból a Ford

Az autógyár "nem lát lehetőséget a jövedelmezőség fenntartására".

2016.01.25 12:05MTI

Kivonul Japánból a Ford autógyár, mivel "nem lát lehetőséget a jövedelmezőség fenntartására" - számolt be hétfőn a Reuters hírügynökség Dave Schoch, a Ford ázsiai-csendes-óceáni regionális igazgatójának egyik email üzenetére hivatkozva, amelybe betekintést nyert.

A Ford Motor a Reuters beszámolója szerint megszünteti a Ford és a Lincoln márkák importálását és értékesítését Japánban. Az országban működő fejlesztési központokat pedig máshová telepíti át a Ford.

Az autógyár szóvivője a hírügynökségnek megerősítette az idézett tartalommal az alkalmazottaknak kiküldött email üzenet tényét.

Az értesülések szerint a Japánban tervezetthez hasonló lépésre szánta el magát a Ford Indonéziában is.

Növekedésre és piacának bővülésére számít viszont a Ford Kínában. Az autógyár októberben jelentette be, hogy milliárdos beruházásokkal készül növelni piaci részesedését Kínában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.