Turizmus

Már több mint 1200 falusi szálláshely kapott védjegyet

Tavaly rekord számú, 468 napraforgós védjegy került a falusi szállásadók birtokába, így már több mint 1200 védjegyes vendégház található szerte az országban.

2016.01.17 04:30MTI

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) közölte azt is, hogy az új minősítésekkel párhuzamosan vesztik érvényüket az öt évnél régebbi minősítések, a napraforgót, mint a minősített falusi szálláshelyeket jelölő grafikát csak a védjeggyel rendelkező szálláshelyek használhatják vendégházukon, kiadványokon, honlapjukon.

A szövetség folyamatosan végzi a szálláshelyek minősítését 2016-ban is, várja a lejárt minősítéssel rendelkező vendégház-tulajdonosok jelentkezését.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által közösen működtetett minősítés annak a nemzeti tanúsító védjegyrendszernek a része, amelyet 2010-ben vezetett be a minisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.