Megzuhant az autógyári papír

Házkutatást tartottak a Renault-nál

A házkutatás állítólag a motorok emissziós értékeivel hozható összefüggésbe.

2016.01.14 13:45MTI
EPA/Laurent Dubrule

Francia médiajelentések szerint házkutatást tartottak a Renault autógyárnál a francia hatóságok, az autógyár részvényének árfolyama húsz százalékot esett.

A francia DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes) versenyjogi, fogyasztóvédelmi és csalás ellenes hivatal a francia média csütörtöki jelentése szerint január 7-én házkutatást tartott a Renault autógyár hivatali helységeiben.

Szakszervezeti képviselők szerint a házkutatás a motorok emissziós értékeivel hozható összefüggésbe.

"A Renault számos telephelyén tartott házkutatást a hatóság" - erősítette meg a CGT szakszervezettől Florent Grimaldi a Reuters hírügynökségnek az elsőként a francia AFP hírügynökség által közzétett értesülést. Az átkutatott osztályok alapján arra lehet következtetni, hogy az emissziós értékek után vizsgálódtak - tette hozzá.

Szakszervezeti képviselők az AFP hírügynökséget arról tájékoztatták, hogy a hatóságok a Renault vezető tisztségviselőinek számítógépeit foglalták le.

Sem a Renault, sem a DGCCRF felügyeleti szerve, a gazdasági minisztérium nem kommentálta a médiajelentéseket. A Renault részvénye húsz százalékkal gyengült a házkutatás hírére.

A Renault árfolyamvesztését a PSA Peugeot Citroen is hét százalékos gyengüléssel követte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.