Légi közlekedés

Rekord mennyiségű gépet adott át tavaly a Boeing

Rekord mennyiségű repülőgépet adott át megrendelőinek az amerikai Boeing, 2015-ben 762 gép került az üzemeltetőkhöz, 39-cel több, mint egy évvel korábban.

2016.01.09 05:30MTI

A gyártó MTI-hez eljuttatott közleménye szerint emellett 768 rendelés érkezett be a céghez új gépek gyártására, ennek értéke 112,4 milliárd dollár listaárakon számolva.

Ray Conner, a cég vezérigazgatója a közlemény szerint az adatokat úgy értékelte, hogy a beérkezett rendelések száma megfelelő volt, rendelésállományuk továbbra is "erős és kiegyensúlyozott", és a kilátások is kedvezőek a légiforgalom iránti igény folyamatos bővülésével.

A kimutatások szerint legtöbbet, 588-at a keskenytörzsű 737-esből adták el, legendás típusukra, a 747-esre viszont mindössze két megrendelés érkezett, legújabb típusukból, a 787 Dreamlinerből pedig 71 talált gazdára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.