Pénzügy

Csaknem tízezren csatlakoztak az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz egy év alatt

Tavaly is növelni tudta taglétszámát az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár, egy év alatt több mint 9700 új tag csatlakozott a teljes nyugdíjpénztári vagyon mintegy ötödét kezelő pénztárhoz.

2016.01.05 17:04MTI

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár keddi közleménye szerint a taglétszám megközelíti a 219 ezret, a nyugdíjpénztár által kezelt vagyon elérte a 195 milliárd forintot, ami csaknem 10 százalékos bővülés az előző évhez képest.

Folytatódott az egyéni befizetések arányának emelkedése, 2015 decemberére már 62 százalék volt a pénztártagok által egyénileg befizetett hozzájárulások aránya az összes befizetésen belül. Az egy főre jutó átlagos havi befizetés összege mintegy 10 százalékkal emelkedett az előző évi 9500 forinthoz képest.

A nyugdíjpénztár tagjai között továbbra is a nők vannak többségben, ők adják a tagság 54 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.