Egyesülések

Lezárult Romániában a Banca Transilvania és a Volksbank fúziója

A román üzletemberek által alapított Banca Transilvania a harmadik legnagyobb bank Romániában, az osztrák Erste tulajdonában levő BCR és a francia Societe Generale romániai leánybankja, a BRD után.

2016.01.07 02:25MTI
hirdetés

Lezárult a harmadik legnagyobb román bank, a Banca Transilvania (BT) és a Volksbank fúziója - közölte a román Banca Transilvania.

A fúzióra azt követően került sor, hogy 2014. decemberében bejelentették, a kolozsvári alapítású Banca Transilvania megvásárolja a Volksbank romániai leányvállalatát. A vételárat a felek azóta sem hozták nyilvánosságra.

A tranzakció és a fúzió nyomán a Banca Transilvania ügyfeleinek száma 2,2 millióra nőtt, amelynek mintegy 10 százalékát a Volksbank ügyfelei képezik. A banknak 7300 alkalmazottja van, ebből 400-at a Volksbanktól vettek át. A tranzakció tavaly áprilisban zárult le.

A román üzletemberek által alapított Banca Transilvania a harmadik legnagyobb bank Romániában, az osztrák Erste tulajdonában levő BCR és a francia Societe Generale romániai leánybankja, a BRD után.

A Banca Transilvania azért vásárolta meg a Volksbankot, mert fel szeretné tornázni magát a második helyre. Szeptember végén a Banca Transilvania aktívái elérték a 39,39 milliárd lejt, a BRD-éi a 47,6 milliárd lejt. A Banca Transilvania a legnagyobb román banknak számít, ugyanis a többségi részvénycsomagját román magán- és jogi személyek birtokolják.

Tavaly novemberben lezárult egy másik bankfúzió is, miután az OTP Bank Románia megvásárolta a portugál Banco Comercial Portugues romániai leányvállalatát, a Millennium Bankot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.