Elképesztő eredmény

Közel tíz százalékra növelte piaci részesedését a Suzuki Magyarországon

A márka a megelőző évhez képest belföldi eladásait 58 százalékkal, piaci részesedését 2,7 százalékkal növelte.

2016.01.06 02:30MTI
Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. tavaly 7500 autót adott el és ezzel közel tíz százalékra növelte részesedését a magyar személyautó-piacon - közölte a társaság kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Ruska Viktória tájékoztatása szerint a sport-szabadidő kategóriát közel húsz százalékos részesedéssel a március óta gyártott és forgalmazott Vitara vezeti. A modellből december 31-éig 3733-at helyeztek forgalomba.

A Swift szintén kategóriaelső lett 1955 darabos értékesítéssel, 17,27 százalékos piaci részt hasítva ki magának a kisautók között.

Az alsó középkategóriás S-Cross gépkocsiból 1449 kelt el az év során, ez a versenytársak között az ötödik helyet jelenti. A külföldön gyártott Celerio is, amely 194 eladott példánnyal 7,59 százalékos piaci részesedést ért el.

A márka a megelőző évhez képest belföldi eladásait 58 százalékkal, piaci részesedését 2,7 százalékkal növelte. A Magyar Suzuki Zrt. a vállalati és állami beszerzésekben is erősíteni tudta pozícióit, bővítette flottaeladásait.

A vállalat a 2015-ben gyártott gépjárművek számáról, az exportált autók mennyiségéről és az idei gyártási célkitűzésekről 2016 tavaszán, az éves pénzügyi zárás elfogadása után ad tájékoztatást - mondta el az MTI érdeklődésére Ruska Viktória.

A Suzuki Motor Corporation egyedüli termelő leányvállalataként a kontinensen a Magyar Suzuki látja el a teljes európai piacot az Esztergomban gyártott gépjárművekkel.

A 3000 Suzuki-dolgozó mellett a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a Magyar Suzuki több tízezer ember számára nyújt megélhetést.

A vállalat nem csupán az európai piacot látja el gépjárművekkel, szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti országba, illetve Izraelbe és Marokkóba is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.