Fejlesztés

Megújult a Hernád-völgy térségének hulladékgazdálkodási rendszere

Az elképzelés megvalósításához 386,9 millió forintos uniós támogatást kapott a társulás.

2015.12.31 05:32MTI

Megújult a hulladékgazdálkodási rendszer a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzatai Társulást alkotó 58 településen - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A több mint kétéves projekt célja a kevert települési hulladékok begyűjtése során jelentkező kapacitáshiányok megszűntetése és az elkülönítetten begyűjtésre kerülő hulladékok előkezelésének megoldása volt.

Az elképzelés megvalósításához 386,9 millió forintos uniós támogatást kapott a társulás, amelyből egyebek mellett vegyes gyűjtésre alkalmas, különböző űrtartalmú hulladékgyűjtőket, komposztálókat, és a hulladékudvart kiszolgáló vegyes űrméretű konténereket szerzett be. Utóbbiak hatékony működtetéséért komplett informatikai rendszerrel és egy járatoptimalizáló szoftverrel bővült a szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.