Idegenforgalom

Több mint félmillió vendég Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn az idén

2016-ban további vendégszám-növekedésre számítanak, cél a 1,2 milliárdos árbevétel megismétlése.

2015.12.31 01:30MTI

Több mint félmillió vendég kereste fel a gyógyhellyé nyilvánított üdülőhely, a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő fürdőlétesítményeit 2015-ben - közölte a város önkormányzatának százszázalékos tulajdonában lévő Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

Podlovics Roland elmondta: 505 000 fölött alakult a vendégszám a cég által üzemeltetett park- és élményfürdőben, a tavi szabadtéri strandon, valamint a fürdőházban, illetve a város központjában lévő Júlia-fürdőben.

Hozzátette: egy évvel korábban 460 ezer volt a vendégszám a 2013-ban gyógyhellyé nyilvánított fürdőlétesítményekben, ahol a termálvíz a reumatológiai, a bőr- és a nőgyógyászati betegségek orvosi kezelését támogatja.

A cégvezető emlékeztetett arra, hogy december elején befejeződött Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint összegű komplex idegenforgalmi szolgáltatás-fejlesztése. Az európai uniós támogatásból új gyógyászati szárny épült az Aquarius Élményfürdő épületéhez.

A részlegben, valamint a fürdőházban 2015-ben több mint 130 ezer gyógyvizes terápiás kezelést végeztek az orvosok. Egy évvel korábban 104 ezer gyógykezelést regisztráltak a két létesítményben.

Az új gyógyászati szárny működésétől a betegszám további növekedését várják, 25-30 ezer kezeléssel többet szeretnének elvégezni 2016-ban.

Podlovics Roland tájékoztatása szerint a Sóstó-Gyógyfürdő Zrt. 2015-ben 1 milliárd 200 millió fölötti árbevételt ért el.

A 2014-es évben egymilliárdos volt az önkormányzati cég bevétele.

A vezérigazgató elmondta, hogy 2016-ban további vendégszám-növekedésre számítanak, cél a 1,2 milliárdos árbevétel megismétlése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.