Fejlesztés

A Mérték tervezheti az állatkerti Pannon Parkot

A Pannon Park a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni.

2015.12.29 23:30MTI
freedigitalphotos.net/Archipoch

A Fővárosi Állat- és Növénykert által a Pannon Park tervezésére kiírt gyorsított meghívásos pályázatot egyetlen ajánlattevőként a Mérték Építészeti Stúdió Kft. nyerte - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A munka becsült ellenértéke nettó 500 millió forint volt, a Mérték ajánlatában nettó 498,5 millió forint szerepelt.

A nyertes tervező cég megnevezte az alvállalkozóit is. Így közreműködő lesz a Körös-Consult Kft. 11 százalékos, a Gall és Társai Építésziroda Kft. 15 százalékos, míg a Galápagos Bio-Art Stúdió Bt. 11 százalékos részarányban.

A Pannon Park egy közel 20 hektáros fedett terület lesz az állatkerthez csatolt volt Vidámpark területén, a beruházást korábbi közlés szerint a kormány 25 milliárd forinttal támogatja.

A Városliget megújulásához szervesen kapcsolódó projekt több ütemből áll, várhatóan 2018-2019-ben készül el. A Pannon Park központi létesítménye egy úgynevezett biodóm lesz. A hatalmas csarnokban buja növényzet és gazdag állatvilág, lényegében egy fedett park és közösségi tér várja a látogatókat. A biodómhoz Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriuma, valamint tágas kifutók csatlakoznak majd. A Pannon Park a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.