Rezsicsökkentés

Jelentősen csökkent a lakosság közműtartozása

Míg 2014 augusztusában 83,8 milliárd forint volt a kifizetetlen közműszámlák értéke, addig 2015 augusztusára 77,6 milliárd forintra csökkent a tartozás.

2015.12.28 07:26MTI

A rezsicsökkentési program következtében jelentősen csökkent a magyar lakosság közműtartozása idén az egy évvel korábbihoz képest - írja hétfői számában a Magyar Idők. Hozzáteszik: 2013 előtthöz képest mintegy 50 százalékos javulás tapasztalható a befizetések gyakoriságában.

Míg 2014 augusztusában 83,8 milliárd forint volt a kifizetetlen közműszámlák értéke, addig 2015 augusztusára 77,6 milliárd forintra csökkent a tartozás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint.

A cikk szerint a 2013-ban indult rezsicsökkentést megelőző nyáron még mintegy hárommillió kifizetetlen energiaszámlát tartottak számon az országban, amelyek együttes értéke meghaladta a 140 milliárd forintot, idén nyár végén ugyanakkor 1,7 millió kifizetetlen közműszámlát tartott nyilván a MEKH.

A villamosenergia-szolgáltatójuknak 1,04 millióan nem fizették be a számlájukat, ez mintegy 11 ezer fős csökkenést jelent egy év alatt, a távhő díjával közel 201 ezren maradtak el, így négyezerrel kevesebb fogyasztó halmozott fel tartozást, mint tavaly. A földgázszolgáltatás esetében azonban a 455 ezer hátralékos 30 ezerrel több volt, mint 2014 nyarán és a hátralék nagysága is növekedett, 30 milliárdról 32 milliárd forintra.

Legtöbben tehát a villamosenergia-szolgáltatójuknak tartoztak az év közepén, a legnagyobb kintlévőség pedig a földgázszolgáltatásban volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.