24 óra

Sztrájkba lépett Görögország

Görögországban az állami és a magánszektor dolgozóit tömörítő két nagy szakszervezeti tömörülés tagjai 24 órás sztrájkba léptek csütörtökön.

2015.12.03 10:43MTI

Az ADEDY és GSEE vezette sztrájk miatt jórészt leállt a légiközlekedés az athéni repülőtéren, nem közlekednek a komphajók, a kórházak csak minimális személyzettel dolgoznak, leállt a tömegközlekedés, és nem veszik fel a munkát az ügyvédek és az iskolai oktatók sem.

A sztrájkkal a szakszervezetek az ország nemzetközi hitelezői által megkövetelt megszorító csomag feltételei ellen tiltakoznak.

A csütörtöki sztrájk a második három héten belül. November 12-én a GSEE szakszervezet tagjai először sztrájkoltak azóta, hogy januárban a radikális baloldali Sziriza vezetésével új kormány alakult Görögországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.