56,2 pont volt

Novemberre érte el idei csúcsát a BMI

A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont alá került a múlt hónapban.

2015.12.01 10:25MTI

Idén eddigi legmagasabb értékét érte el novemberben a beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított értéke, 56,2 pont volt, 0,8 százalékponttal magasabb az októberi értéknél (55,4) - közölte kedden a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

A korábbi novemberekkel összevetve az idei érték magasabb a hosszú távú novemberi átlagnál (52,0), és az elmúlt három év átlagánál(53,3) is.

A termelési mennyiség indexe nőtt októberi értékéhez képest, és kéthavi szűkülés után harmadik hónapja jelzi a termelt mennyiség növekedését. A mostani érték magasnak számít, az elmúlt 20 évben kétszer volt magasabb az index értéke novemberben - írták.

A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont alá került a múlt hónapban, de az elmúlt egy év értékei április, és szeptember kivételével növekedésre utalnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.