Dízelbotrány

Csaknem 2,5 millió autót hív vissza a VW Németországban

A visszahívásra kerülő autók közül 1,54 millió Volkswagen márkájú, 531 ezer 813 Audi, továbbá 286 ezer 970 Skoda és 104 ezer 197 SEAT.

2015.11.30 16:23MTI
Wikipedia/High Contrast

A Volkswagen 2,46 millió autót hív vissza csak Németországban a dízelmotorok emissziós értékét megváltoztató szoftverek miatt kipattant botrány következtében - közölte hétfői számában a Die Welt.

A német lap, forrásmegjelölés nélkül, arról számolt be, hogy a Németországban visszahívásra kerülő autók közül 1,54 millió Volkswagen márkájú, 531 ezer 813 Audi, továbbá 286 ezer 970 Skoda és 104 ezer 197 SEAT. A Volkswagen korábban arról számolt be, hogy Európában 8,5 millió autót kell visszahívnia.

A Volkswagen 6,7 milliárd euró tartalékot képezett a dízelautók visszahívása körüli költségek fedezésére, és további 2 milliárd eurót különített el a manipulációval kapcsolatban felmerülő kompenzációkra.

Európa legnagyobb autógyártója már megkapta a német szövetségi közúti közlekedési hatóság (KBA) engedélyét arra, hogy kijavítsa az érintett motorok több mint 90 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.