Német lapértesülés

Paksi bővítés - egymilliárd euró értékben szállítana turbinákat a Siemens

A Siemens német iparvállalat részt venne beszállítóként a Paks II. beruházásban, egymilliárd euró értékben szállítana turbinákat a paksi atomerőmű bővítéséhez.

2015.11.26 20:33MTI

Az egymilliárd euró értékű beszállítói megbízás elnyerésére irányuló szándékról Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a budapesti német nagykövetség egy energetikai fórumán.

A Handelsblatt című német közéleti lap szerint a társaság szerdán közölte: érdekelt abban, hogy szállíthassa a tervezett fejlesztéshez az erőmű "konvencionális részét" és az üzemeltetéshez szükséges irányítási és szabályozási berendezéseket is. A Siemens kiemelte: technológiai előnyök mellett az is a vállalat mellett szól, hogy erőművekben használt turbinákhoz alkatrészeket gyártó budapesti üzeme révén van "helyi kompetenciája" is.

A Handelsblatt szerint szakmai körökben azzal számolnak, hogy a Siemens mellett a francia Alstom is ajánlatot tesz majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.