Minden rendben

Zavartalan a földgáz magyarországi importja

A jelenlegi import, valamint a hazai termelés a tárolói kapacitásokkal együtt hónapokig fedezni tudja a hazai szükségleteket a téli időszakban is.

2015.11.26 18:06MTI

Zavartalan a földgáz magyarországi importja, megfelelő szintű az ellátásbiztonság - tájékoztatta az MVM Csoporthoz tartozó Magyar Földgázkereskedő Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A társaság közleménye szerint a Magyarországra irányuló földgázszállítás a tervek szerint halad, az orosz partner a hosszú távú földgázszállítási szerződésben foglalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesíti.

A jelenlegi import, valamint a hazai termelés a tárolói kapacitásokkal együtt hónapokig fedezni tudja a hazai szükségleteket a téli időszakban is - hangsúlyozta a földgázkereskedő.

A hazai tárolókban több mint 3 milliárd köbméter földgáz van, ami csaknem 50 százalékos töltöttséget jelent. Ezen belül a biztonsági földgázkészlet nagysága csaknem 1 milliárd köbméter, megfelel az előírásoknak - ismertették.

Magyarország kiegyensúlyozott gázellátásához, illetve ellátásbiztonságához a keleti és nyugati irányú beszállítási lehetőség mellett alternatív útvonalként az idén átadott szlovák-magyar összekötő vezeték is hozzájárul - emelte ki a társaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.