Fontos üzenet

Természetvédők fotóalbummal hívták fel a figyelmet a klímavédelemre

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) lakossági fotó-üzeneteket tartalmazó könyvet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak, az album és a hozzá kapcsolódó petíció az éghajlatvédelemre és az energetikai rendszerváltás fontosságára hívja fel a figyelmet.

2015.11.27 04:30MTI

A fotóalbumot, amelyet a szövetség az Üzenj Te is a párizsi klímacsúcsra című akciókörútján készült fotókból állított össze, az MTVSZ munkatársai a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának is átadták - tették hozzá.

A közlemény szerint az albumokhoz csatolt petícióban arra figyelmeztettek, hogy csökkenteni kell a fejlett országokban az energiafelhasználást, és fokozatosan megújuló energiaforrásokkal kell kiváltani a fosszilis energiaforrásokat, a lakossági vagy önkormányzati tulajdonú energiatakarékossági kezdeményezéseket pedig támogatni kell.

Botár Alexa a szövetség éghajlat-energia csoportvezetője a közleményben úgy fogalmazott: Magyarországon a 2030-ra vállalt 40 százalékos kibocsátás-csökkentés, amely a jelenlegi szinthez képest 4 százalékos mérséklést jelent, nem tudja elindítani a szükséges energetikai rendszerváltást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.