OKSZ

Rohamra készülnek a kereskedők: közeledik karácsony

A fekete péntekkel elstartolt az ünnepi őrület.

2015.11.26 09:08ma.hu
MTI Mohai Balázs

Nagy rohamra számítanak a kereskedők az ünnepek előtt, és arra, hogy jelentősen emelkedik majd a boltok forgalma a múlt év azonos időszakához viszonyítva - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Világgazdasággal.

A gazdasági napilap csütörtöki számában Vámos György elmondta, hogy az úgynevezett "fekete péntekkel" megkezdődik a kereskedelemben az év végi ünnepi időszak.A szakember úgy véli: decemberben 5-6 százalékkal is bővülhet a kereslet az előző év azonos időszakához képest. Így 940-950 milliárd forintot is hagyhatnak a vásárlók a boltokban az év utolsó hónapjában.

Mindazok, akik árleszállításban reménykednek, a következő hónap első heteiben csalódnak majd - mondta a főtitkár, hozzátéve, árleszállítás mutatóban december végén, a két ünnep között lehet, de az igazi leárazásra, ami készletkisöpréssel kombinált, januárban lehet számítani - olvasható a Világgazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.