Jön a NIPÜF

Ipari parkokat üzemeltető és fejlesztő társaságot hoz létre a kormány

A kormány döntése értelmében az ipari és innovációs területek fejlesztésében történő állami szerepvállalásnak gazdasági társaság létrehozásával és a létrehozott gazdasági társaság bevonásával kell megvalósulnia, erre a feladatra létrehozzák a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-t (NIPÜF).

2015.11.24 21:43MTI

Az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A NIPÜF Zrt.-t - 100 százalékban állami tulajdonban lévő cégként - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (NIF) Zrt. bevonásával a nemzeti fejlesztési miniszternek kell megalapítania.

A társaság megalapításához szükséges forrás 10 milliárd forint, amelyet az idei költségvetés állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezetén belüli átcsoportosítással teremt elő a kormány.

A határozatban szerepel az is, hogy a nemzeti fejlesztési miniszternek - szintén az MNV Zrt. bevonásával - fel kell mérnie azokat az állami ingatlanokat, amelyek alkalmasak ipari fejlesztésre. Ezeket - apportként - a NIPÜF Zrt. rendelkezésre kell bocsátani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.