Sörfőzdét és élelmiszer-csomagolót adtak át

Több autistát foglalkoztathatnak Tatán

A tatai Esőemberekért Egyesület és az általa alapított nonprofit társaság harminchat autista és megváltozott munkaképességű embernek teremtett munkahelyet: a sörfőzdét és az élelmiszer-csomagoló kisüzemet kedden adtak át.

2015.11.25 04:30MTI

Árvai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője az avatáson elmondta, hogy a minisztérium közvetlen, 34 milliárd forintos támogatást nyújt harmincezer megváltozott munkaképességű ember munkahelyéhez, és a rehabilitációs kártya révén szintén csaknem harmincezer ember jutott foglalkoztatáshoz.

Schenk Lászlóné, az Esőemberek Egyesület elnöke ismertette, hogy a két beruházás összege meghaladja a százmillió forintot. Az egyesület egy 160 négyzetméteres, kétszintes épületrészt alakított át Tata központjában. Az épületben salátát csomagolnak, lekvárt, aszalt gyümölcsöt készítenek, italok kiszerelésével foglalkoznak. A telephely 24 új munkahelyet teremt megváltozott munkaképességű és autista emberek számára. Az ingatlan emeleti részén pedig autistáknak és autista gyermeket nevelő családoknak segítséget nyújtó tanácsadóközpontot alakítottak ki.

Az egyesület által alapított HELP Nonprofit Kft. a saját telephelyén alakított ki kézműves sör készítésére egy 270 négyzetméteres részleget, tizenkét új munkahely létrehozásával.

Az Esőemberekért Egyesület és nonprofit kft.-je a most átadott fejlesztések után összesen 89 megváltozott munkaképességű embert foglakoztathat, akik a kézműves termékek előállítása mellett tizenegy beszállítónak dolgoznak: csomagolnak, nyomdaipari szolgáltatást végeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.