Olcsóbb lesz

Csökkenti a bankközi átutalási díjakat a GIRO

Legutóbb 2015. január elsején hajtott végre jelentős díjcsökkentést, így az átutalások díjai összességében már 27 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jegybanki tulajdonszerzés óta.

2015.11.24 17:09MTI

A GIRO Zrt. 2016. január 1-jétől tovább csökkenti a bankközi átutalások díjait, így a társaság által üzemeltetett Bankközi Klíringrendszer (BKR) tagjainak 11 forintot kell majd fizetniük az elszámolt átutalások után - közölte a GIRO kedden az MTI-vel.

Emlékeztetnek arra, hogy GIRO Zrt. legutóbb 2015. január elsején hajtott végre jelentős díjcsökkentést, így az átutalások díjai összességében már 27 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jegybanki tulajdonszerzés óta. (Az MNB 2014. július 8-a óta 100 százalékos tulajdonosa a korábban banki tulajdonban álló GIRO-nak).

A tulajdonosváltást követően, az MNB elvárásaival és terveivel összhangban, az új vezetés költségtakarékos gazdálkodásának eredményeképpen további lehetőség nyílt a fizetési műveletek díjainak csökkentésére, annak érdekében, hogy a lakossági és vállalati ügyfelek minél kedvezőbb feltételek mellett jussanak hozzá az elektronikus banki szolgáltatásokhoz. A díjcsökkentést az is segítette, hogy a gazdaság növekedésével párhuzamosan évről-évre nő az elektronikus úton lebonyolított fizetési műveletek száma - olvasható a közleményben.

Mint kiemelik, a díjcsökkentést úgy sikerült elérni, "hogy a GIRO Zrt. elkötelezett a hazai pénzforgalom hatékonyságának, az átutalások és beszedések számának további növelése mellett, és erre vonatkozóan több, a belföldi pénzforgalom megújítását célzó fejlesztés is folyamatban van, a társaság stratégiájának megfelelően".

A GIRO Zrt. reméli, hogy a díjcsökkentés kedvező hatással lesz a pénzforgalom hatékonyságára és az elektronikus fizetések számának további növelésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.