MNB: nemzeti tulajdon

Megvolt a bejelentés: az osztrákok eladták Matolcsyéknak a magyar tőzsdét

Az adásvételhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges, a jegybank tervei szerint a tranzakció zárása 2015 december közepén valósulhat meg.

2015.11.24 10:07MTI
Forrás: Youtube

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) minősített többségi tulajdonosává válik a magyar értéktőzsdének, amely ezzel a lépéssel ismét nemzeti tulajdonba kerül - jelentette be kedden a jegybank azt követően, hogy pénteken aláírták az adásvételi szerződést a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT) 68,8 százalékos tulajdonnal bíró osztrák CESEEG AG-val és az Österreichische Kontrollbank AG-val.

Tekintettel arra, hogy az adásvételhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges, a jegybank tervei szerint a tranzakció zárása 2015 december közepén valósulhat meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.