Hitelminősítés

NGM: jövőre javíthatják Magyarország hitelminősítését

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet pénteken megerősítette Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósságának "BB plusz" szintű osztályzatát, a felminősítés valószínűségét jelző pozitív kilátással.

2015.11.22 01:30MTI

Jövőre javíthatnak Magyarország államadós-besorolásán a nemzetközi hitelminősítők - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szombat reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az államtitkár felidézte, hogy a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet pénteken megerősítette Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósságának "BB plusz" szintű osztályzatát, a felminősítés valószínűségét jelző pozitív kilátással. Megemlítette azt is, hogy a hitelminősítő szerint Magyarország mellett Portugália áll a legközelebb a felminősítéshez.

A pénzügypolitikáért felelős államtitkár kifejtette: a hitelminősítőnél a pozitív kilátások átlagosan 12 hónapig vannak érvényben az érintett osztályzatok felminősítéséig, és ebből az időkeretből Magyarország még nem csúszott ki, így jövőre várható a felminősítés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.