Majdnem 15 ezer kérelem

Ezrével panaszkodnak a banki elszámolás miatt

Eddig majdnem 15 ezer kérelem érkezett a Pénzügyi Békéltető Testülethez az elszámolások miatt.

2015.11.21 09:23ma.hu

A grémium eddig az esetek húsz százalékában hozta meg döntését - írta a Magyar Idők szombati számában, amely szerint az érintettek sokszor nem elégedtek meg az eredménnyel és több száz ügy már a bíróságok előtt van.

A Pénzügyi Békéltető Testület szóvivője, Kardos-Nagy Tünde a lap érdeklődésére elmondta: az esetek döntő többségében az ügyfelek amiatt tettek panaszt, mert úgy vélték, hogy a pénzügyi szolgáltató helytelenül számolt el velük.

Máskor a számvetés elmaradását tették szóvá a fogyasztók, néhány száz beadvány pedig azt tartalmazta, hogy a bank - az ügyfél kései fellépésére hivatkozva - nem reagált az adós felvetéseire. A hitelfelvevők ez idáig 86 pénzügyi intézménnyel szemben kértek jogorvoslatot.

A szóvivő elmondta: a testület két tucat alkalommal a hitelintézeteket kötelezte bizonyos lépések megtételére, hatvankilenc esetben egyezségre jutott az ügyfél és a szolgáltató, 2890 ügyben viszont megszüntető határozatot szövegeztek meg a testület szakemberei.

Ez utóbbi eseteknél több mint 2300 alkalommal azért nem lehetett érdemi döntést hozni, mert a kérelmezők a hiánypótlási felhívás ellenére sem nyújtották be az ügy megítéléshez szükséges iratokat - mondta Kardos-Nagy Tünde.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.