Kétmilliárd forintos beruházás

Medhotelt adtak át Nyíradony-Tamásipusztán

Gyógyszolgáltatásokat is nyújtó hotelt adtak át pénteken Nyíradony-Tamásipusztán, a kétmilliárd forintos beruházást 997 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

2015.11.21 07:30MTI

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az átadáson arról beszélt, hogy az egészségturizmus hatalmas lehetőségeket rejt Magyarországon, és e fejlesztések fontos állomása a nyíradony-tamásipusztai Borostyán medhotel.

A politikus utalt arra: Magyarországon kialakult az a sikeres vállalkozói réteg, amelyik tudja, hogy a tőke, a hatalom felelősséggel is jár, és vissza is kell adni a javakból a közösségnek.

Ilyen vállalkozó Boros József, a hotel debreceni tulajdonosa, aki a szülőhelyén felépített gyógyszállóval 50 helyi embernek teremtett munkalehetőséget - fűzte hozzá Tasó László.

Az államtitkár fontosnak nevezte a gazdaság szereplői, a vállalkozások megerősítését, hogy azok a gazdaság motorjai legyenek.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke elmondta: a 2007-2013 közötti európai uniós költségvetési ciklusban 122 milliárd forintot költöttek fejlesztésre a megyében, ebből 28 milliárdot turizmusfejlesztésre, benne 3,9 milliárd forintot egészségturisztikai beruházásokra fordítottak.

Ez jó alapot jelent ahhoz, hogy a 2014-2020 közötti időszakban a további turisztikai fejlesztések ráépüljenek a korábbi beruházásokra - tette hozzá.

A Borostyán gyógyszállóval Debrecen, Hortobágy és Hajdúszoboszló után Nyíradony-Tamásipuszta is felkerült a turisztikai térképre - jegyezte meg Pajna Zoltán.

Boros József tulajdonos elmondta: az ötszintes gyógyszálló hét hektár területen helyezkedik el, ötven szobával, közte 18 családi lakosztállyal rendelkezik.

A gyógyszállóban öt betegágy, két intenzív ágy és 93 rehabilitációs ágy várja a betegeket.

A szállodai szolgáltatások mellett szűrővizsgálatokkal, szakrendelésekkel, egynapos sebészeti beavatkozásokkal, valamint az ezekhez kapcsolódó egészségügyi tanácsadással várják a gyógyulni, illetve a pihenni vágyókat - sorolta a vállalkozó.

A gyógyszállóban 10 orvosi rendelőt, két műtőt és egy 400 négyzetméteres, gyógyvizes medencét is magába foglaló wellness-részleget alakítottak ki, hat szaunával - tette hozzá Boros József.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.