Ellenőrzés

Az ÁSZ ellenőrizte a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) törvényi előírás alapján évente ellenőrzi a központi költségvetés végrehajtását és kapcsolódó jelentései a 2011-es zárszámadás ellenőrzése óta minden évben érintették a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot is.

2015.10.13 19:39Pavlovic

A 2014. évi zárszámadás ellenőrzése során az ÁSZ megállapította, hogy az Államadósság Kezelő Központ az alap működtetésével kapcsolatos feladatait a jogszabályoknak megfelelően látta el - áll a közleményben.

A parlament honlapján a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról szóló éves beszámolók mellett megtalálható az ÁSZ egy oldal terjedelmű háttéranyaga is. Ebben szerepel - egyebek mellett - az, hogy 2014-ben négy alkalommal történt pénzeszköz-átadás az alapból, összesen 1427,1 millió forint értékben, amelyeket állampapír visszavásárlások címén számoltak el.

Az ÁSZ közleménye a keddi gazdasági bizottsági ülésen elhangzottakhoz kapcsolódik. Az alap éves beszámolóinak elfogadásáról szóló határozati javaslatokhoz ugyanis Tóth Bertalan és Korózs Lajos MSZP-s képviselők azt a módosító javaslatot fűzték, hogy az ÁSZ törvényességi, célszerűségi és eredményességi szempontból átfogóan vizsgálja meg a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot. Az indítványt a bizottság kormánypárti tagjai elvetették, nem utolsó sorban azzal az érvvel, hogy az ÁSZ már megvizsgálta azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.