Gazdaság

Minden második embert elbocsátanak a Közgéptől

A társaság az építőipari beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától válik meg.

2015.10.13 17:57MTI

A tájékoztatás szerint a csoportos létszámleépítés a Közgép Zrt. minden második alkalmazottját érinti, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót küldenek el.

Közleményében a társaság azt írja, hogy a létszámcsökkentés elkerülhetetlenné vált, mert a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházásállománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni.

A Közgép kiemelte, hogy a leépítés bejelentése és végrehajtása során körültekintően, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, az érintett dolgozóknak valamennyi, a jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát maradéktalanul kifizeti.

A létszámcsökkentéstől függetlenül a Közgép Zrt. valamennyi megbízását, kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik - írja közleményében a cég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.