Higiéniai hiányosságok

Két budapesti zöldségtisztító üzem működését függesztette fel a Nébih

Élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette két zöldségtisztító üzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2015.10.08 09:21MTI

Az eljárás során 11 tonna alapanyagot kellett megsemmisíteni, a jogsértő cégek pedig többszázezer forintos bírságra számíthatnak.

A Nébih csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy budapesti telephelyen működött a két zöldségtisztító, daraboló üzem, amely konyhakész zöldségcsomagok előállításával foglalkozott.

Az ellenőrzött egységek több esetben is megsértették a nyomokövethetőségi előírásokat, és az élelmiszer előállításhoz alkalmatlan körülmények között dolgozták fel az alapanyagokat. Az egyik üzemben ezenkívül a dolgozók egészségügyi alkalmasságát sem dokumentálták.

Mindkét egység elhanyagolt, takarítatlan állapotban volt. A kézmosók nem voltak használhatóak. Az alapanyagot nem különítették el sem a készárutól, sem a gyártás során keletkezett hulladéktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.