Vizsgálat

A vizsgált hétből egy mikrosütőt elkaszált a fogyasztóvédelmi hatóság

A termék forgalmazása így nem jogszerű, az eljárás folyamatban van.

2015.10.06 10:13MTI

Mikrohullámú sütőket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a hét vizsgált termék közül egyről kiderült, hogy nem az előírásoknak megfelelően működik - közölte az NFH kedden.

A szakemberek azt ellenőrizték, hogy a vizsgált mikrosütők teljesítményfelvétele készenléti állapotban megfelel-e az előírásoknak.

A vizsgált termékek közül az Orion OM-5121D modellszámú kombinált mikrosütő nem felelt meg az előírásoknak, mert a teljesítményfelvétele készenléti üzemmódban meghaladja a megengedett értéket, illetve az előírás ellenére a mikrohullámú sütő nem rendelkezik energiagazdálkodási funkcióval. A termék forgalmazása így nem jogszerű, az eljárás folyamatban van - közölték.

A vizsgált termékek listája a hatóság honlapján olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.