NGM

Folytatódik a budai Millenáris bővítése

Az egykori Ganz-gyár és ipari minisztérium helyén zöld pihenőparkot és 500 férőhelyes mélygarázst építenek

2015.10.05 17:02MTI

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. kerület országgyűlési képviselője hétfőn az építkezés helyszínére látogatott, ezt követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a következő napokban megkezdik a lebontott gyárépületek alapjainak feldarabolását és elszállítását. A várhatóan tavaszra befejeződő bontási munkákat úgy ütemezik, hogy a Széll Kálmán tér felújítását ne hátráltassa és a karácsonyi vásárlásokat se nehezítse parkolóhiány - tette hozzá.

A munkálatokkal egyidejűleg környezeti állapotfelmérést is végeznek, mivel ezen a területen sok évtizeden keresztül ipari tevékenység folyt. Ennek ismeretében dönt majd a környezetvédelmi hatóság a beavatkozásról - tájékoztatott a miniszter.

A közlemény szerint nyílt közbeszerzési eljárás indult a park és a mélygarázs tervezésére, valamint a kivitelezéssel kapcsolatos egyéb mérnöki szolgáltatásokra.

A Fény utca gépjárműforgalmának elvezetésére a tervezőnek olyan megoldást kell találnia, hogy a Millenáris régi és új része között a gyalogos átjárás zavartalan lehessen - emelte ki Varga Mihály a tájékoztatásban.

A létesítmény látványterveit a jövő év elején mutatják be, a park és a mélygarázs 2017-ben készülhet el - áll a közleményben.

A kormány 2013-ban határozott arról, hogy a Budapest II. kerület, Margit körút 85-87. szám alatt található ingatlanon, az egykori Ganz-gyár és ipari minisztérium helyén közpark létesüljön. A forgalmas környék átszellőzését akadályozó, jó ideje használaton kívüli épületeket 2015 tavaszára bontották le a földfelszínig - idézik fel a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.