Uniós támogatással

Százmilliós energiahatékonysági fejlesztés józsefvárosi intézményekben

Több mint 115 millió forintos energiahatékonysági fejlesztést valósított meg a józsefvárosi önkormányzat három óvodában és a polgármesteri hivatalban.

2015.10.05 00:30MTI

A VIII. kerületi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ajtók és ablakok cseréjéhez, a fűtési rendszer korszerűsítéséhez és az épületek külső hőszigeteléséhez mintegy 100 millió forintos európai uniós támogatást kaptak.

A kivitelezés tavasszal kezdődött, a Napraforgó, a Százszorszép és a Várunk Rád óvodában szabályozhatóvá tették a fűtést, és mindhárom intézményben, továbbá a hivatalban jól szigetelő nyílászárókat építettek be.

A józsefvárosi önkormányzat arra számít, hogy a fejlesztések eredményeként csökken a kazánok szén-dioxid-kibocsátása, nő a fűtéshatékonyság és mérséklődik az energiafogyasztás, vagyis a környezetkímélőbb energiafelhasználás mellett csökkennek az épületek rezsi-, illetve fenntartási költségei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.