Fizethetnek az autósok

Egy év múlva dugódíj lehet Budapesten

Lenne egy minimális díj a budapesti közigazgatási határon, és lenne egy "szó szoros értelmében vett dugódíj" a belvárosban, a kiskörúti határvonalban.

2015.10.03 11:28MTI

2016 vége felé elméletileg bevezethető a dugódíj - mondta a főpolgármester a Népszavának adott, a lap szombati számában megjelent interjúban. Tarlós István arról is beszélt, hogy létezik egy nem tőle származó javaslat, amelyet "jobb híján" támogatni fog. Eszerint lenne egy minimális díj a budapesti közigazgatási határon, és lenne egy "szó szoros értelmében vett dugódíj" a belvárosban, a kiskörúti határvonalban. Hozzátette: a díj mértékéről még nincs konkrét döntés.

A közigazgatási határon elképzelt zónahatár annyiban nem új, hogy minden megyében van már matrica. Ha Budapesten is lesz, az nem fog eltérni az ország többi pontján már bevett szokástól - tette hozzá.

A főpolgármester az interjúban többször is emlékeztetett arra, hogy a dugódíjat nem ő találta ki, hanem azt a korábbi városvezetés vállalta szerződésben az unió felé a 4-es metróhoz adott támogatással összefüggésben.

Itt nincs választási lehetőség, vagy vissza kell valamennyit fizetni az uniónak, vagy be kell vezetni a dugódíjat - fogalmazott Tarlós István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.