Jelentős beruházások várhatók

Akár a repülőtéri gyorsvasút is megépülhet

Jelentős vasúti beruházások várhatók a mostani uniós pénzügyi ciklusban.

2015.10.03 11:18MTI

A törzshálózat mellett a forgalmasabb regionális vonalakon is lesznek felújítások - erről a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztési (NIF) Zrt. vasútfejlesztési igazgatója beszélt a Magyar Hírlapnak.

A lap szombati számában megjelent interjúban Mosóczi László elmondta azt is, hogy lehetőség lesz a repülőtéri gyorsvasút kialakítására, emellett a déli országrészben a vasúti pályát használó villamoshálózat épül.A NIF Zrt. igazgatója közölte, hogy olyan irányokba is megindulhat majd a vasúti forgalom, amelyeket még a trianoni döntés vágott el.

Mosóczi László tájékoztatása szerint a 2014-2020 közötti időszakban 1075 milliárd forint értékű támogatás jut a kötött pályás közlekedésre, legalábbis ennyi pénzre pályázhat Magyarország.

Jelezte, ebből csaknem 200 milliárd forintot a főváros a kötött pályás infrastruktúra megújítására fordíthat. A tervezett repülőtéri vasútról szólva azt mondta, annak akkor van értelme, ha a hálózatba illesztik, tehát nem csak oda és vissza közlekednek a vonatok valamelyik budapesti pályaudvarról.

A NIF ősszel írja ki a megvalósíthatósági tanulmány és az engedélyeztetési tervek elkészítésére a közbeszerzési eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.