Hitelminősítés

Standard & Poor's : Spanyolország kifelé lábal

Felminősítette Spanyolország államadós-osztályzatát pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a spanyol gazdaság javuló növekedési kilátásaival és erősödő versenyképességével indokolva a lépést.

2015.10.02 18:41MTI

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy hosszú távú spanyol szuverén adósbesorolását az eddigi "BBB"-ről egy fokozattal "BBB plusz"-ra javította, stabil kilátással.

Az új spanyol államadós-osztályzat már csak egy fokozattal marad el az elsőrendű "A" kategóriától.

A Standard & Poor's a felminősítés indoklásában kiemelte, hogy Spanyolország 2010 óta két munkapiaci reformprogramot is végrehajtott, és ez javította a szolgáltatási és az exportszektor versenyképességét.

A cég ennek alapján - nominálértéken számolva - 4 százalék körüli növekedési ütemeket vár a következő években a spanyol gazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.