Igazi látványosság lehet

Megnyílt a felújított Klauzál téri vásárcsarnok

A Klauzál téri csarnokban található szupermarket vasárnaponként is nyitva lesz.

2015.10.02 14:35MTI
MTI/Illyés Tibor

A vásárcsarnokok - eredeti funkciójukban való - felújítása illeszkedik a kormány vidékpolitikájához; a családi és kisvállalkozásokban megtermelt, kiváló minőségű magyar élelmiszer így közvetlenül eljuthat a hazai vásárlókhoz - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a fővárosi Klauzál téri vásárcsarnok felújítás utáni megnyitóján pénteken.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány a családi gazdaságokat védő agrártámogatási rendszeren túl számos intézkedéssel próbál piaci versenyelőnyt teremteni a biztonságos hazai élelmiszereknek.

Ezek közé tartozik egyebek mellett a Hungarikum törvény, a Magyar Élelmiszerkönyv különleges minőségű és kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelvei, vagy a Hagyományok-Ízek-Régiók Program, amely a közösségi marketing eszközeivel segíti a magyar mezőgazdaság terményeinek piacra jutását - ismertette Zsigó Róbert.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az FM az idén meghirdette a Helyi Termék Éve programsorozatot is, amelynek kiemelt célja a helyi ellátási láncok megerősítése és a helyben készült kézműves termékek megismertetése a vásárlókkal.

A vevők egyre tudatosabban keresik a biztonságos, vegyszermaradék- és GMO-mentes, a közelben megtermelt élelmiszereket. Ezzel a tudatos vásárlói magatartással növelhető a magyar vidék eltartó képessége, valamint csökkenthető az élelmiszer-ellátási utak hossza, ami nagyban tehermentesíti a környezetet - fogalmazott Zsigó Róbert.

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy a nagy múltú Klauzál téri csarnok a felújítás után felsorakozhat Budapest idegenforgalmi látványosságai közé.

A megnyitót követő sajtótájékoztatón Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere elmondta: a csaknem 120 éves vásárcsarnok felújítása mintegy 2 milliárd forintba került, ennek nagyobb részét a kerületi önkormányzat finanszírozta. A Spar Magyarország 720 millió forinttal "szállt be", és kisebbségi, 1500 négyzetméternyi tulajdonrészt kapott a több mint 7000 négyzetméteres épületben.

A Klauzál téri csarnokban található szupermarket vasárnaponként is nyitva lesz.

MTI/Illyés Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.