Átigazolás

Nemzeti közműszolgáltató: Králik Gábor a Főgáz új vezérigazgatója

Laczó Sándor, a Főgáz eddigi vezérigazgatója az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatónál az elnök-vezérigazgató integrációs tanácsadójaként folytatja munkáját.

2015.10.02 04:30MTI

Králik Gábor lett a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszerhez tartozó Főgáz Zrt. új vezérigazgatója ez év október 1-jétől - közölte az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Laczó Sándor, a Főgáz eddigi vezérigazgatója az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatónál az elnök-vezérigazgató integrációs tanácsadójaként folytatja munkáját - jelzi az ENKSZ.

A társaság tájékoztatása szerint Králik Gábor már 2014 áprilisa óta segíti a Főgáz munkáját a társaság igazgatóságának tagjaként.

Králik Gábor 39 éves közgazdász, diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Az elmúlt években az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. földgázüzletági vezérigazgató-helyetteseként és a Magyar Földgázkereskedő Zrt. elnökeként a hazai földgázellátás biztonságának megteremtéséért felelt.

Új beosztásában kiemelt feladatának tekinti az ellátásbiztonság szavatolását és minőségi szolgáltatás nyújtását úgy, hogy a Főgáz a nemzeti közműszolgáltatás részeként tegyen meg mindent a rezsicsökkentés tartóssá tétele érdekében.

A Főgáz Laczó Sándor elmúlt egy évben végzett munkájának köszönhetően már most az egyetemes földgáz-szolgáltatási piac legnagyobb szereplője, és jövőre a teljes magyar lakosságot a társaság látja majd el földgázzal - idézi a tájékoztatás a Főgáz új vezérigazgatóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.