Dízelbotrány

Személycserék a VW-konszern cégeinek élén

A Volkswagen-konszernhez tartozó márkák élén több személycserét is végrehajtanak a következő hetekben.

2015.09.28 18:00MTI

A konszern márkáit Magyarországon forgalmazó Porsche Hungaria hétfőn kiadott közleményéből kiderül, hogy a Volkswagen márka személyautó-üzletágának értékesítésért, marketingért és vevőszolgálatért felelős elnökhelyettesévé Jürgen Stackmannt nevezik ki, aki jelenleg a SEAT igazgatótanácsának elnöke.

Stackmann helyét Luca de Meo veszi át, aki az Audi AG értékesítésért, marketingért és utóértékesítésért felelős ügyvezető elnökhelyettese.

A Skoda márka új vezérigazgatója a Porsche AG igazgatóságának értékesítési és marketing területért felelős tagja, Bernhard Maier lesz. A jelenlegi vezérigazgató, Winfried Vahland a Volkswagen-csoport újonnan létrehozott észak-amerikai régiójának vezetését fogja átvenni.

Az új csúcsvezetők várhatóan 2015. november elsejétől töltik be tisztségüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.