Biztosítás

Suttyomban drágul a casco

A kötelező mellett a cascodíjak is emelkedésnek indultak az idén, a tavalyi fél évhez képest mindössze 4 százalékkal emelkedtek a tarifák, miközben a felelősségbiztosításoknál bőven két számjegyű az áremelkedés.

2015.09.24 07:45ma.hu

Egyelőre úgy tűnik, a cégek a biztosítási adót próbálják beépíteni a díjakba. A lap által megkérdezett piaci szereplők szerint a kárhányad a cascónál is romlik, de nem olyan mértékben, mint a gépjármű-felelősségbiztosításoknál - írja a Világgazdaság.

A lap idézi a Magyar Nemzeti Bank adatait, amelyek szerint a casco-kárhányad valóban "nem szállt el" annyira, mint a kgfb-s. A legrosszabb évük 2011-ben volt a biztosítóknak, akkor a beszedett díjak 68,5 százalékának megfelelő kártérítést fizettek ki, tavaly azonban már 60 százalék alatt volt a kárhányad, ami az idén tovább mérséklődött.

A kötelezőnél is javultak a mutatók a tavalyihoz képest, a kgfb-nél egyébként 2013-ban volt a csúcson a kárhányad, akkor meghaladta a 82 százalékot - olvasható a lap

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.