Vegyipar

A Messer megvásárolja az iparigáz-gyártó Air Liquide magyar leányvállalatát

A Messer Hungarogáz Kft. a teljes eszközparkkal és ügyfélkörrel együtt több mint ötven dolgozót vesz át az Air Liquide Eastern Europe S.A. magyar leányvállalatától.

2015.09.15 19:05MTI

Az ipari gázokat gyártó német Messer Group GmbH. magyar leányvállalata megvásárolja az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. száz százalékos tulajdonrészét - tájékoztatta kedden az MTI-t a Messer Hungarogáz Kft.

A tranzakció lezárásához szükséges versenyhatósági engedély megszerzése előreláthatólag hat hónapot vesz majd igénybe - áll a közleményben.

A Messer Hungarogáz Kft. a teljes eszközparkkal és ügyfélkörrel együtt több mint ötven dolgozót vesz át az Air Liquide Eastern Europe S.A. magyar leányvállalatától.

A legnagyobb magántulajdonban lévő német iparigáz-gyártó cég, a Messer Group GmbH. tulajdonos-vezérigazgatója Stefan Messer a közleményben jelezte, hogy az egymás tevékenységét jól kiegészítő két magyarországi vállalatot a lehető leghamarabb integrálni fogják.

A frankfurti központú Messer Group GmbH. ipari, egészségügyi és különleges felhasználású gázok gyártásával foglalkozik és mintegy öt és félezer alkalmazottat foglalkoztat a világ harminc országában működő hatvan leányvállalatában. A cég tavaly több mint egymilliárd euró értékesítési árbevételt ért el.

A Messer Hungarogáz Kft. az egyik legnagyobb szereplője a magyarországi iparigáz-piacnak. Az 1989-ben alapított vállalat öt üzemmel rendelkezik Magyarországon. A cég tavaly 15 milliárd forint értékesítési árbevételre tett szert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.