NGM

Semmi sem akadályozza az állami kezességvállalást a 3-as metrónál

Már döntött a kormány a finanszírozást biztosító banki kölcsönhöz történő állami kezességvállalásról, aláírták a szerződést a hitelnyújtó bankkonzorcium tagjai és a nemzetgazdasági miniszter.

2015.09.03 16:44MTI

A kormány a 3-as metró vonalán futó szerelvények felújításához szükséges 60 milliárd forint összegű fővárosi hitelfelvételhez állami kezesség biztosításával járul hozzá - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-t.

A tárca közleményében emlékeztetett: a főváros korábban arról döntött, hogy a 3-as metró rehabilitációját a szerelvények felújításával kívánja megoldani. Kiemelték: mivel a kormány felelősséget érez a főváros tömegközlekedésének biztonságos működtetése iránt, ezért úgy döntött, hogy a szerelvények felújításának terveit támogatja, mérlegelte az infrastruktúra felújításához szükséges pénzügyi források biztosításának lehetőségeit, és - a stabilitási törvényben lefektetett szigorú államháztartási szabályok figyelembevételével - "támogatja a felújítás hitelből történő finanszírozását, valamint engedélyezte az infrastruktúra felújítására szolgáló hitelfelvételt".

Közölték: már döntött a kormány a finanszírozást biztosító banki kölcsönhöz történő állami kezességvállalásról, aláírták a szerződést a hitelnyújtó bankkonzorcium tagjai és a nemzetgazdasági miniszter.

A BKV és az orosz Metrowagonmash cég augusztus 7-én írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.