Pankucsi

Az aktuális megvédeni való: a dohányipari különadó

Brüsszel az összes magyarországi különadót megtámadta, ezért nem meglepő, hogy a dohányipari különadók alkalmazását is fel kellett függeszteni.

2015.09.02 09:34MTI

Magyarország szeretné megvédeni a dohányipari egészségügyi hozzájárulást, illetve az élelmiszerlánc felügyeleti díjat, ezért a brüsszeli Bizottság még ezen a héten meg is kapja a magyar hivatalos álláspontot és választ a felvetéseire - jelentette be Pankucsi Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Kifejtette, Brüsszel az összes magyarországi különadót megtámadta, ezért nem meglepő, hogy a dohányipari különadók alkalmazását is fel kellett függeszteni.

Addig pedig, amíg ez az egyeztetés zajlik, természetesen tiszteletben tartjuk a Bizottságnak azt a döntését, hogy nem szabad beszedni ezeket az adókat - mondta.

A helyettes államtitkár meggyőződését fejezte ki, hogy mind a két közteher jól célzott volt, megfelelő célokat szolgál, és így összhangban van a tagállamok adózási önállóságára vonatkozó uniós alapelvvel.

Pankucsi Zoltán sajnálatosnak mondta, hogy egy országnak az adózási önállóságát a brüsszeli bürokrácia folyamatosan vitatja és minden eszközzel megpróbálja kétségbe vonni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.