Egymilliárd forintos beruházás

Átadták a Wizz Air új karbantartó hangárját

Átadták hétfőn a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 1 milliárd forintos beruházással megépített karbantartó hangárt, amelyet a Wizz Air tizenöt évre bérelt ki.

2015.08.31 11:35MTI
MTI/Kovács Tamás

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az átadáson hangsúlyozta, Magyarország elemi érdeke, hogy növelje versenyképességét a légi piacon, hogy megfelelő minőségű szolgáltatásokat nyújtson, és ebben mérföldkőnek számít az új hangár átadása. Hozzátette: a versenyképesség növelése mellett ezzel növekszik az ország szerepe is a légi közlekedésben.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az egyállásos hangárral kapcsolatban közölte: a jelenleg használt Airbus A320-as mellett a novemberben a flottába érkező A321-eseket is ki tudja szolgálni és hetven embernek ad munkát a létesítmény. Ez a beruházás is azt mutatja, hogy a légitársaság elkötelezett Magyarország és a Budapest Airport iránt - tette hozzá.

A vezérigazgató elmondta, jövő márciustól újabb repülőgépet állomásoztatnak Budapesten, ezzel tízre nő az itteni flotta mérete és ezzel egy időben új járatokat indítanak Baden-Badenbe és Nizzába. Váradi József kitért arra, hogy utasforgalmuk az első hét hónapban 21 százalékkal nőtt, az elmúlt 12 hónapban 17,6 millióan választották a diszkont légitársaságot és az év hátralévő részében is hasonló növekedésre számítanak.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte a bejelentett új útvonalakat és elmondta, hogy idén várhatóan először a ferihegyi repülőtér életében átlépi az utasforgalom a 10 milliót, és két éven belül 12 millióra emelkedhet az újabb, köztük hosszú távú járatoknak köszönhetően. Ehhez további beruházások kellenek, amelyek előkészítését már megkezdték - mondta.

MTI/Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.