Támogatás

A kormány 1,3 milliárd forinttal támogatja a Csaba Metál beruházását

A békéscsabai székhelyű Csaba Metál Zrt. 5,7 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

2015.08.27 17:46MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: az autóipari beszállító magyar vállalkozás ezzel a beruházással Békéscsabán és Szeghalmon 155 új munkahelyet teremt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szólt arról, hogy a magyar gazdaság fejlődése új minőségi fázisba jutott, és a magyar tulajdonban lévő közepes és nagyvállalatok is a külföldiekéhez mérhető volumenű beruházásokat hoznak létre már kormányzati támogatással.

A miniszter rámutatott: az elmúlt időszak gazdaságpolitikai intézkedései azt a célt szolgálták, hogy Magyarországon legyen az egyik legbefektetőbarátabb üzleti környezet. A kormány újraiparosítási politikájával sikerült elérni, hogy a nemzetközi cégek kedvező beszállítói helyszínként tekintsenek az országra.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy Magyarországon a foglalkoztatás huszonhárom éves csúcson van, az idén április-júniusi időszakában 4 millió 201 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliség a 6,9 százalékos mértékével tizenegy éves mélypontra süllyedt, a mutató mind a hét régióban mérséklődött.

A miniszter szerint a magyar vállalatok beruházásai azért is jelentősek, mert egyre élesebb a befektetőkért folytatott nemzetközi verseny, és ebben fontos tényező a megfelelő szakképzett munkaerő megléte, a beszállítói környezet fejlesztése.

Hozzátette: tavaly Magyarországon a beruházás 17 éves csúcsot döntött, a cégek 5216 milliárd forintot fektettek be, ami 14 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy a BMW autógyár évente 1,3 milliárd euró értékben szerez be termékeket magyar cégektől, ennek egyik éllovasa a Csaba Metál, a békéscsabai cég közvetlen beszállítója a VW-nek is, amely 5 milliárd euró értékben vásárol évente alkatrészeket Magyarországon.

Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója kiemelte, hogy a cég 1993-ban alakult, és az öntöde folyamatos fejlesztése révén mostanra a foglalkoztattak száma eléri az 1200-at, tavalyi árbevételük 10,5 milliárd forint volt, az idén pedig 13-14 milliárd forint árbevétellel számolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.