Programajánló

Megújult a szombathelyi Csónakázó-tó és környéke

Megújult Szombathely "zöld szíve", a Csónakázó-tó és környéke, a több mint 730 millió forintból megvalósult beruházás az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) keretében, 90 százalékban uniós források felhasználásával készült el.

2015.08.30 03:30MTI

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán a beruházás átadásán kiemelte: egy olyan, a szombathelyiek által régóta közkedvelt terület újult meg, amely az aktív pihenést, a kikapcsolódást, az egészség megőrzését szolgálja.

Közlése szerint a Szombathelyen megvalósult vagy éppen tervezett fejlesztéseket gyakran szembeállítják azzal, hogy inkább az egészségügyet kellene fejleszteni, noha a kormányzat az elmúlt négy és fél évben több mint 12 milliárd forintot fordított a szombathelyi Markusovszky Kórház fejlesztésre.

Hende Csaba szólt arról, hogy hamarosan indul a Haladás sportkomplexum építése, amely nemcsak a futballisták, hanem a Haladás 12 szakosztályának új otthona lesz és a fiataloknak is sportolási lehetőséget nyújt. Ugyancsak az egészséges életmód elterjesztéséhez járulhat hozzá a városi fedett uszoda korszerűsítése és bővítése, amely a vízilabda sportot és a tömegsportot is szolgálja - mondta.

A miniszter elmondta, hogy csütörtökön adják át Szombathelyen a felújított Művelődési és Sportházat.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere az átadáson egyebek között arról beszélt: a civilek, köztük a horgász szövetség közreműködésére is számítanak abban, hogy hosszú ideig sikerüljön megőrizni a növényzetet, a szabadtéri bútorzatot és az épületek állagát.

A fejlesztések során a Csónakázó-tó partján új csónakkikötő és fedett rendezvényhelyszín létesült, a szigetet akadálymentesített új híd köti össze a parti sétaúttal, amely mellett több stég és futópálya is épült. A projekt részeként rendbe hozták a volt szovjet emlékmű környékét és új parkolókat alakítottak ki.

Felújították és közösségi funkciókra tették alkalmassá a Mesevár óvoda épületét, valamint a fejlesztéshez kapcsolódva újították fel több mint százmillió forintos költséggel - magántőkét is bevonva - a rekreációs övezettel szomszédos Illés Akadémia öltözőit is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.