Teheránba látogatott a brit külügyminiszter

Jövő tavasszal megkezdhetik feloldani az Irán elleni gazdasági szankciókat

A jövő év tavaszán elkezdődhet az Irán elleni gazdasági szankciók fokozatos feloldása - mondta hétfőn Philip Hammond brit külügyminiszter teheráni látogatásán.

2015.08.24 14:02MTI

A brit diplomácia vezetője, aki vasárnap újra megnyitotta a teheráni brit nagykövetséget, úgy vélekedett, az üzleti tárgyalások "sokkal korábban" megkezdődhetnek.

Az előkészítő munkálatokat amiatt kellene elvégezni, hogy a kényszerintézkedések eltörlésekor azonnal megkezdhessék a befektetések folyósítását.

Hammond hozzátette, Teherán és London alapvetően másként vélekedik Bassár el-Aszad szíriai elnök személyéről, ennek ellenére fontos a Szíriáról folytatott párbeszéd a nyugati országok, valamint Irán és Oroszország között.

Nagy-Britannia álláspontja szerint Aszad nem lehet része a közel-keleti ország jövőjének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.