90 százalék fölötti kihasználtság

Megteltek a szállodák az ország turisztikai központjaiban

Megteltek a szállodák az ország fontos turisztikai központjaiban, minden vendéglátó egység 90 százalék fölötti kihasználtsággal üzemel a hosszú hétvégén.

2015.08.23 05:30MTI

Siófokon a hétvégén gasztronómiai és kulturális programok várják az érdeklődőket, a szállodások az M1-nek azt mondták, elsősorban belföldi családosok, nagycsaládosok érkeztek a Balaton-parti városba, de a többi nagy balatoni üdülőhelyen is teltház van.

Hévízen a magyar és német, illetve osztrák vendégek vannak többségben, de sokan érkeztek Szlovákiából, Csehországból és Oroszországból, a szállodák 95, a magánszállások 90 százalékos kihasználtsággal működnek. Reményeik szerint - amint az elmúlt három évben is - sikerül meghaladni az egymillió vendégéjszakát - hangzott el az M1 délutáni hírműsorában.

Egerben szintén megtelt az összes szálláshely, szinte mind a hatezer vendégágyat lekötötték, a turisták 70 százaléka magyar, 30 százalékuk pedig külföldi, elsősorban lengyelek, de sok a hétvégén a belga és a francia turista is.

Szegeden a hírműsor szerint több helyen hetek óta nincs szállás már a nyárra, és itt is túlsúlyban vannak a magyar turisták, de népszerű a város a románok és a szerbek körében is, a szállodák itt szintén megteltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.