Augusztus 20.

Megtelnek a Pest megyei szállodák a hosszú hétvégére

A rossz idő ellenére a nyári szünet utolsó rohamát várják a fővároshoz közel eső hotelekben; a szobát foglaló családok szeretnék kihasználni a négy egybefüggő pihenőnapot, a szállodák speciális programokat is szerveznek erre a hétvégére.

2015.08.19 18:18MTI

Utolsó szobáit értékesíti ezekben a napokban a herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel - tájékoztatott Kálmán Zsolt vezérigazgató. Közlése szerint úgy tűnik, hogy ezt a hosszú hétvégét kevesebben tervezik meg előre, sokan az ünnepek előtt néhány nappal kerestek szabad helyet valamelyik vidéki wellness szállodában. A Budapesthez közeli Abacusba - zömmel magyar, 70 százalékban gyermekekkel - érkező vendégek a hétköznapihoz képest 10-15 százalékkal magasabb ár ellenére jellemzően három-négy éjszakát maradnak - magyarázta a vezérigazgató.

Augusztus 20-át élő cigányzenével, halászlével és a magyar konyha remekeivel ünneplik a szállodában - tette hozzá.

Hetek óta teltházzal üzemel a visegrádi Silvanus Konferencia és Sport Hotel - közölte Lantos Árpád igazgató. A vendégek közel 90 százaléka belföldről érkezik, a SZÉP-kártyával fizetők aránya eléri a 30 százalékot.

Szlovák, német és osztrák családok is bejelentkeztek a hosszú hétvégére, családbarát szálloda lévén a teljes vendéglétszámon belül körülbelül 60 kiskorút várnak. Az ünnepi hétvégén a gyerekeket egyebek mellett kézműves foglalkozásokon szórakoztatják - mondta Lantos Árpád.

Nem tudnak már szabad szobát adni a ráckevei Hotel Termálkristály Aqualandban sem, noha egy éjszakáért az ünnepek idején a megszokottól 15-20 százalékkal többet kérnek - tájékoztatott Keleti Krisztina értékesítési igazgató.

Mint mondta, ilyenkor főként magyar vendégek érkeznek hozzájuk, hiszen kifejezetten magyar ünnepről van szó, négy összevont pihenőnappal. Egy-két éjszaka helyett most legalább háromra maradnak a családok, akiknek változatos programokat is kínálnak, többek között szombat estétől hajnali 4-ig tartó éjszakai fürdőzést - mondta az értékesítési igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.