Fejcsere

Csiba Péter az MVM vezérigazgatója augusztus 15-étől

Augusztus 15-étől tölti be az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatói pozícióját Csiba Péter, a társaságcsoport június 29-én kinevezett elnöke.

2015.08.17 12:19MTI

Az MVM hétfői tájékoztatása szerint Bally Attila, aki az elmúlt időszakban megbízott vezérigazgatóként látta el a társaság vezetését, továbbra is kereskedelmi igazgatóként dolgozik.

Kinevezése előtt Csiba Péter több mint nyolc évet dolgozott az energetikai szektorban különböző vezető pozíciókban, a villamosenergia-termelés és villamosenergia-kereskedelem, valamint a gázszolgáltatás és -kereskedelem területein.

Az elmúlt öt évben a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyetteseként, illetve a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatójaként irányította a francia energetikai cégcsoport magyarországi leányvállalatait.

Az új elnök-vezérigazgató célja, hogy továbbra is növekedési pályán tartsa a csaknem 1200 milliárd forintos árbevételt elérő társaságcsoportot, szem előtt tartva a megfizethető árú energia biztosítását a magyar fogyasztók számára; továbbá, hogy az MVM Csoport a regionális energiabiztonság szempontjából minden eddiginél meghatározóbb szereplővé váljon - áll a közleményben.

Az MVM korábbi elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba június közepén kezdeményezte munkaviszonyának 2015. június 29-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetését, és egyben lemondott minden MVM Csoportban betöltött tisztségéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.