Fejlesztés

Mozgásérzékelő ruhát fejlesztő cégbe fektet a Széchenyi Tőkealap

Az emberi mozgás digitalizálását és ergonómiai elemzését végző mozgásérzékelő felszerelést fejlesztő vállalkozásba fektetett be a Széchenyi Tőkealap, 60 millió forint értékben.

2015.08.10 13:21MTI

A Széchenyi Tőkealap hétfői közleménye szerint az AXS ergonómiai kiértékelő rendszer jelenleg egyedülálló a piacon. Teljes körű, pontos digitális mozgásérzékelésre a jelenleg elérhető rendszerek nem alkalmasak. Az AXS Motionsystem Kft.-ben a Széchenyi Tőkealap 60 millió forintos tőkeemelést hajtott végre, amelyhez összesen további 25 millió forint értékű, pénzbeli és nem pénzbeli magántőke társult.

A győri Kft. termékeinek fejlesztését az Audi és a Széchenyi István Egyetem szakembereivel közösen tervezi.

Az ötéves fejlesztői munkával létrejött rendszer egyedülálló módon képes üzemi és ipari körülmények között, a termelési folyamat zavarása nélkül, például a munkafolyamat során kifejtett erőhatásokra, környezeti hatásokra és életfunkciókra vonatkozó pontos ergonómiai méréseket végezni. A felszerelés hasznosítható a munkavállalók teljesítőképességének egzakt mérésében, illetve az élsportolók mozgásának rögzítésében és elemzésében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.